Hírek

Kirándulás és bortúra a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében (2019.10.12.)

2019.10.16.

Idén is megrendezésre került a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében, a már évek óta jól bevált őszi kirándulás és bortúra rendezvénye, a 2019 október 12-én Ménfőcsanakon a Tebike sajtmanufaktúrában üzemet látogattunk és sajtokat kóstoltunk, valamint a Balaton-felvidéki Nivegy-völgyben borkóstolón vettünk részt...

Idén is megrendezésre került a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében, a már évek óta jól bevált őszi kirándulás és bortúra rendezvénye, a 2019 október 12-én Ménfőcsanakon a Tebike sajtmanufaktúrában üzemet látogattunk és sajtokat kóstoltunk, valamint a Balaton-felvidéki Nivegy-völgyben borkóstolón vettünk részt.

Kirándulásunkat a családi vállalkozásként működő, Tebike sajtmanufaktúrában kezdtük, ahol az üzemlátogatáson túl megkóstoltuk a magas szakmai ismereteket igénylő, a tehén-birka-kecske tejéből készített hagyományos kézműves sajtokat, többek között az Óvári - Lajta - Csemege - Ilmici - Pálpusztai és egyéb sajtkülönlegességeket, joghurtokat és kefírféléket is.

A csodálatos napsütéses délutánt a Balaton-felvidéki Nivegy-völgy szívében található Szent Balázs-hegyen működő Gergely Borházban folytattuk, amely jegyzetten a Balaton tíz legszebb panorámájával rendelkező borászata között található. Nem is okozott csalódást, így csodálatos környezetben kóstolhattuk meg vendéglátóink borait és a kemencében sült különlegességeit.
A családi pincészetet Szabó László alapította közel 30 évvel ezelőtt, akinek a nagyapja is foglalkozott szőlőtermesztéssel. Jelenleg 25 hektár szőlőt művelnek.
A borvidék tradíciójának megfelelően elsősorban fehérszőlőket termesztenek, de kisebb mennyiségben kék szőlővel is foglalkoznak. A szőlőtermesztéstől a borászaton keresztül az értékesítésig minden munkafolyamatot a család végez. Közelmúltban készült el az új pince, egy modern gépekkel felszerelt szőlőfeldolgozó, valamint 100 - 120 fő vendéglátására és szállására is alkalmas vendégház.

A borkóstoló és a kemencében sült különlegességek elfogyasztását követően könnyed séta keretében - élvezve a vénasszonyok nyarát meglátogattuk a közeli hegyoldalban fekvő Szent Balázs romtemplomot is.
A borkóstoló és a jó ebéd zárásaként egy közös - önfeledt nótázás következett a velünk utazó harmonikások támogatásával, amely folytatódott a hazaúton is.

A kiránduláson és bortúrán az iparosok mellett, családtagjaik és az Ipartestület - tagságának barátai, támogatói vettek részt, valamennyiük megelégedésére.


Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...


Felhívás

2019.07.15.

Kedves Iparosok! A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a következő felhívással, kéréssel fordul hozzátok!


 Ezúton is tisztelettel meghívjuk Önt, Önöket a felújított Iparos Székház ünnepélyes átadására...


Tájékoztatás

2019.05.22.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület irodája 2019.05.23. és 2019. 05.29. között zárva tart.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


2019. március 16-án (szombaton) megkezdődött az Iparos Székház felújítás következő munkafolyamatának előkészítése az épület körüli állványzat megépítésével...


  A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2019. április 05-én 17.00 órakor tartja éves rendes közgyűlését.


  Az SZJA 1%-ának kérése, jótékonysági céllal a "Segédlevél Közhasznú Alapítvány" javára...


TÁJÉKOZTATÁS

2019.02.11.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületének központi ügyintézési helye és címe 2019. januártól megváltozott.