Hírek

Átadták a 2019. évi Moson Vármegye Iparosa Díjakat

2019.11.04.

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és az alapítók több kategóriában ítélték oda a Moson Vármegye Iparosa Díjakat, s velejáróját, egy igényes kerámiatáblát, melyet a díjazott cég telephelyén helyeztek el...

Átadták a 2019. évi Moson Vármegye Iparosa Díjakat


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és az alapítók több kategóriában ítélték oda a Moson Vármegye Iparosa Díjakat, s velejáróját, egy igényes kerámiatáblát, melyet a díjazott cég telephelyén helyeztek el.
 
„Az Év Szolgáltatója” díj
A cím birtokosa az Óvár Építőipari Kft. lett. A cég Mosonmagyaróvár és körzetének legnagyobb építőipari vállalata. Fő tevékenységi köre épületek építése, felújítása fővállalkozási, illetve generál kivitelezési formában. Harminchárom alkalmazottja van. 
A GYÁÉV Óvár Építőipari Kft. 1990-ben alakult a Győr megyei Állami Építőipari Vállalat helyi építésvezetőségéből.
A vagyonát a 97 százalékos állami tulajdon és a dolgozók 3 százalékos törzstőkéje adta. 1993-ban privatizáció keretében a Kft-t kivásárolták, így az állami tulajdon megszűnt. A cég teljesen magántulajdonúvá vált. Megváltozott a neve is: Óvár Építőipari Kft-re. Munkájuk alapvetése az épített környezetünk fejlesztése, minőségi épületek létrehozása. A munka megbecsülését tartják szem előtt, pályakezdőket is szívesen alkalmaznak. Rendszeresen támogatnak helyi egyesületeket, alapítványokat és rendezvényeket. 2017-ben a helyi civil szektor támogatásáért Mosonmagyaróvári Mecénás díjat adományoztak a cég részére. Referenciamunkáik között számos nagyvállalat, közintézmény, sportcsarnok építése, korszerűsítése szerepel. Dolgoztak például a Nyugat-Magyarországi Egyetem épületein, a Karolina-kórház, Orchidea Hotel, Hunyadi-iskola, a Fehér Ló Közösségi Ház, a Futura Központ, városi sportcsarnok és lipóti új iskola létrehozásán. 2019-ben Kunszigeten a SICK Kft. 4.000 m2 csarnok és fejépületének építési munkáit, Komáromban a SANO Kft. Takarmánykeverő bővítési munkáját és Pápán a HIRTENBERGER Bt. csarnok építési munkáját végezték el.
 
Saját fejlesztésben valósították meg az 1.500 m2 alapterületű gyártócsarnok építési munkáit Mosonmagyaróváron.
 
 
"Az Év Iparosa" díj
 
Az Év Iparosa" elismerés birtokosa idén Andrássy Dénes villamosmérnök Hegyeshalomból.
 
A díjazott 1989-ben érettségizett a budapesti Mechwart András Szakközépiskola és Technikumban. Majd sikeresen felvételizett a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola (a jelenlegi Széchenyi István Egyetem) villamosmérnöki karára. 1991-ben egy jó munkalehetőséget ragadott meg, s végül 1999-ben vette át villamosmérnöki diplomáját. 1993-ban indította el saját vállalkozását. 2004 óta főállású vállalkozó. Jelenleg 7 embert foglalkoztat.
 
Kezdetben főleg családi házak épületvillamossági szerelését végezte. 2008-tól ipari és önkormányzati épületek, társasházak villanyszerelését is vállalja. 2012 óta Ausztriában is dolgozik. Tavalyi munkái egyharmadát a szomszédos országból kapta.
 
2008 óta az E.ON minősített, regisztrált szerelője. 2015 óta pedig vizsgázott felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr. 2007 óta rendszeresen fogad technikus tanulókat a győri Pattantyús Ábrahám Géza középiskolából.
 
 
  „Az Év Szakembere” díj
„Az Év Szakembere” Tóth Ferenc lett a mosonszolnoki Kábelbarát Mérnökiroda Kft. ügyvezetője. Tóth Ferenc ügyvezetőt kérdeztük a szakmai és céges fejlődésről:

 
„Nagy megtiszteltetésnek éltem meg, hogy nekem ítélték oda ezt a szakmai elismerést. Hosszú évek alázatos munkájának a gyümölcse érett be ezzel. Év elejére megépítettük és használatba vettük a cégünk új telephelyét. Immár méltó és korszerű körülményeket tudunk biztosítani kollégáink magas szintű szakmai munkájához. Mára vállalkozásunk elért egy olyan szintet, mind az eszközparkot, mind pedig a szakmai, szellemi tőkét illetően, mely alapján a villamos ipari szolgáltató vállalkozások közül a régiónkban a legjelentősebbek között tartanak számon bennünket.
 
Az új telephely alkalmas arra is, hogy saját fejlesztéseket, új innovatív fejlesztési projekteket is megvalósítsunk.
 
Ugyanitt oktató termet és tanműhelyt is fenntartunk, gyakorlati és elméleti képzést biztosítva a jövő villamos szakembereinek képzéséhez. Fontosnak érzem, hogy azt a szakmai tudást és tapasztalatot, amit az évek során sikerült megszereznem, nem tarthatom meg magamnak, kötelességemnek tartom, hogy megosszam ezt másokkal is.
Megrendelőink nagy részben a kis- és középvállalkozások (KKV-k) közül és a közigazgatási szektorból kerülnek ki. Ezen kívül időről-időre közreműködünk multinacionális cégek projektjeiben, és nyerjük el bizalmukat.
Nekem és a vállalkozás többi vezetőjének a személyes értékrendjében nagyon fontos helyet foglal el a természeti környezetünk védelme. Ezért a vállalkozás küldetésének kialakítása során is erős szerepet kapott a környezeti felelősségtudatosság. 
Ennek megfelelően, mind az általunk alkalmazott technológiák, mind a tevékenységünk jelentős hányadát kitevő megújuló energiaforrások (napelemes erőművek), környezetkímélő közlekedést segítő berendezések (elektromos autó töltőállomások) telepítésével, mind pedig aktív és széleskörű ismeretterjesztéssel igyekszünk abban, hogy a környezetünkben és a partnereink környezetében minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk. Fontos része ennek a törekvésnek, hogy olyan új technológiákat vezessünk be, melyek alacsonyabb költségszinten működnek, legyen az akár a teljes üzemek világítási rendszerének korszerűsítése, vagy energiagazdálkodási rendszerek bevezetése, mellyel az adott vállalkozás úgy tud sok pénzt megtakarítani, hogy közben a káros környezeti hatásokat is csökkenti.
Komplex szolgáltatáscsomagot tudunk nyújtani a megrendelőink számára a kezdeti ötleteléstől a tervezésen, a teljes körű kivitelezésen, projektbonyolításon keresztül az üzemeltetésig. Megtaláljuk mindenki számára a leginkább megfelelő megoldásokat a villamos berendezéseik bővítése, vagy az új beruházások megvalósítása során.”
 
 
 
 
 
 
 

Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...


Felhívás

2019.07.15.

Kedves Iparosok! A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a következő felhívással, kéréssel fordul hozzátok!


 Ezúton is tisztelettel meghívjuk Önt, Önöket a felújított Iparos Székház ünnepélyes átadására...


Tájékoztatás

2019.05.22.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület irodája 2019.05.23. és 2019. 05.29. között zárva tart.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


2019. március 16-án (szombaton) megkezdődött az Iparos Székház felújítás következő munkafolyamatának előkészítése az épület körüli állványzat megépítésével...


  A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2019. április 05-én 17.00 órakor tartja éves rendes közgyűlését.


  Az SZJA 1%-ának kérése, jótékonysági céllal a "Segédlevél Közhasznú Alapítvány" javára...


TÁJÉKOZTATÁS

2019.02.11.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületének központi ügyintézési helye és címe 2019. januártól megváltozott.