Hírek

Átadták a 2019-es Moson Vármegye Iparosa Díjakat

2020.02.21.

A legutóbbi hétvégén komoly szakmai sikereket elért iparost, szakembert és szolgáltató vállalkozásokat köszönthetett a közönség a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparos bálján. Ekkor adták a Moson Vármegye Iparosa Díjakat, illetve  a Moson Vármegye oktatásáért-szakképzéséért elismerést is. Idén változott a szakmai elismerés formai megjelenése, az új díjat Peres Zoltán lakatosmester készítette... 

A legutóbbi hétvégén komoly szakmai sikereket elért iparost, szakembert és szolgáltató vállalkozásokat köszönthetett a közönség a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparos bálján. Ekkor adták a Moson Vármegye Iparosa Díjakat, illetve  a Moson Vármegye oktatásáért-szakképzéséért elismerést is. Idén változott a szakmai elismerés formai megjelenése, az új díjat Peres Zoltán lakatosmester készítette. 

Az Év Iparosa 2019 díj kitüntetettje Györfi Zoltán kőműves mester (Júlia-Trans 2000 Bt.) lett Levélről, az Év Szakembere 2019 címet a mosonmagyaróvári Fűzfa Ildikó a Fűzfa és Társa Kft-től érdemelte ki. Az Év Szolgáltatója 2019 kategória díjazottja a Winkler Transport Kft. lett Jánossomorjáról. A Moson Vármegye oktatásáért-szakképzéséért elismerést Molnár Andrásnak a Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és Szakiskola Gyakorlati oktatásvezetőjének ítélték oda a díj alapítói.

 

 

Átadták  a Moson Vármegye Iparosa 2019 Díjakat. A képen a díjazottak, és az alapítók.


 

JÚLIA-TRANS 2000 BT. a Moson Vármegye Iparosa


Győrfi Zoltán és felesége 1996-ban költözött három gyermekével a Levél Expó területére, a Hajdú- Bihar megyei Komádi községből. Vállalkozásukat, családi vállalkozásként  a  régió munkakövetelmények hatására, Levélen 2000. november 20-án alapították meg. Az ügyvezetői feladatokat kezdetektől Győrfi Zoltánné látja el.

Fő tevékenységük a belföldi árufuvarozás, melyet folyamatosan bővítettek. Így gépi földmunka mellett, kereskedelem /vegyesbolt üzemeltetés /, a Hegyeshalmi 2 Kavicsbánya bányafelügyeletét, bányamesteri és üzemvezetői funkcióban is vállalják. Továbbiakban a mosonszolnoki bányát bérelték ki, ahol víz alatti kavicskotrást, kavics kiemelést végeztek, végeznek most is.

Győrfi Zoltán alap szakmájából kifolyólag, ami a kőműves szakma, építőipari tevékenységgel is foglalkoznak, ami tartalmazza régi épületek bontását, alapásást, tereprendezést, térkövezést, új épület generál kivitelezését.

Az autó és gépparkjukat folyamatosan bővítik, illetve a követelményeknek megfelelően újítják. Cégben jelenleg heten dolgoznak, időközben a gyermekeik, Zoltán és Péter is részt vesz a vállalkozás munkáiban, gépkocsivezető és gépkezelő munkakörben.

Az első években a fuvarozás dominált, kavics, homok, föld szállítás volt a leggyakoribb tevékenységük. Jelentős változás történt cégünk életében 2014-ben.  A környezetvédelemben történt szigorítások hatására csatlakoztak az INERT hulladék kezelés rendszeréhez. Nagy gondot fordítanak a lakóhelyükhöz tartozó közösség támogatására.

 

Húsz éves tevékenységük folyamán mindig a fejlődés útját követék, úgy képzettségben, mint a munkaeszközök területén. Munkáikra mindig garanciát vállaltak, törekedtek a minőségi munkára és kivitelezésre.

  

A Fűzfa Kft. Az Év Szakembere 

A Fűzfa Kft.-t 2003-ban alapították családi vállalkozásként a tulajdonosok szakmai tapasztalataira alapozva. A családtagokkal működtetett vállalkozás kezdetben kovácsoltvas munkák kivitelezésével foglalkozott, valamint ezek alapanyagainak, elemeinek, vasárujának kereskedelmével. A cég életében rövid idő alatt olyan fejlettségre tettek szert, hogy ki kellett lépni a családi ház keretei közül.

 

2010-ben döntöttek egy új telephely kialakításáról, melyhez helyet a MoWinParkban találtak. 2012-től költöztek be, ekkor választották a hagyomány - minőség – innováció jelmondatot. Munkájuk során legfontosabb a minőség az egyedi tervezéssel kezdődik és a pontos, precíz gyártással, majd szakértői, gondos telepítéssel végződik, amelyet évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereik végeznek.

 

Akár kovácsoltvas, akár alumínium, vagy rozsdamentes acél: mindig egyedileg, méretre készített, fejlett technológiával támogatott termékeket biztosítanak megrendelőiknek, amelyet évtizedeken keresztül minden nap újra és újra használhat, élvezhet. 2012-től kezdődően újabb pályázatokon vettek sikeresen részt, ezek kapacitásbővítő pályázatok eszköz-, gépbeszerzések voltak. Így gyakorlatilag bevezették az alumínium termékek, a rozsdamentes termékek gyártását, ezt elsősorban az Ausztria felé megnyíló piacuk igénye indokolta.

 

Folyamatosan és rendszeresen vesznek részt kiállításokon is. 2018-ban pályáztak a Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott programra. A program a kamara által ajánlott vállalkozás minősítő védjegy elnyerése, ezt 2018-ban és 2019-ben is elnyerték, mely alapján jogosultak ennek a védjegynek a használatára.

 

Winkler László, Winkler Transport Kft. Az Év Szolgáltatója

 

 Winkler László 1959. január 18-án született Csornán, kőműves édesapja és gyári munkás édesanyja második gyermekeként, születése óta Jánossomorján él. 1984-ben vette meg az első ZUK márkájú teherautóját, és a gyári munkátfeladva kezdett el főállásban fuvarozni. Eleinte tüzelőanyagot, építőanyagot, disznókat és műszaki iparcikkeket szállított Jánossomorján és környékén. 1992-ben két barátjával megalakították az első kft-t. A piaci fejlődésnek köszönhetően további teherautókkal és alkalmazottakkal gyarapodott a cég. 2000-ben feleségével közösen megalapította a Winkler Transport Kft-t, ami azóta is folyamatosan fejlődve közúti árufuvarozással és raktározással foglalkozik.

Családi háza udvarából induló cégével 2012-ben elnyert egy európai uniós telephely fejlesztési pályázatot, ami által egy modern telephelyet építhetett fel Jánossomorja ipari részén. Mára 40 járműből álló flottával és 40 alkalmazottal (főként Jánossomorjáról, Mosonmagyaróvárról és Bősárkányból) dolgoznak együtt.

Két gyermeke született. Fiát a fuvarozó cég vezetésének második generációs átvételére neveli és készíti, lányát pedig orvosként sikeresen a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba való elhelyezkedésre ösztönzi.

Családján és vállalkozásán kívül nagyon fontos szerepet tölt be életében a környezetében élő emberekért való szociális szerepvállalás. 1998 óta tagja Jánossomorja képviselő-testületének, amelyen belül több bizottságban tölt be posztot és elnökséget, többek között a szociális, gazdasági és sport bizottságokban. Több mint 20 éve tagja és immáron elnöke a Jánossomorjai Sportegyesület Teke Szakosztályának, 2006 óta elnöke a Jánossomorjai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Tagja a Győri Ipartestületnek, azon belül pedig vezetőségi tagja az Árufuvarozó Szakosztálynak.

 

„Moson vármegye oktatásáért – szakképzéséért” díj Molnár Andrásnak

Molnár András érdemelte ki a „Moson vármegye oktatásáért – szakképzéséért” díjat. A kitüntett 1957. szeptember 16-án született Mosonmagyaróváron.

Iparos családban nevelkedett. Édesapja Molnár Károly fogtechnikus mester az ipartestület elődjénél, a Kisiparosok Országos Szövetsége helyi szervezete titkára volt.

Tanulmányai befejezésével 1977-től a Magyaróvári Kötöttárugyár Fejlesztési főosztályán dolgozott. 1983-tól a gyár tanműhelyében szakoktató munkakörben és a Hunyadi szakképző iskolában óraadóként tevékenykedett.

1988-ban nevezték ki a Hunyadi iskola Ruhaipari Tanműhely vezetőjének és Gyakorlatioktatás vezető helyettesnek. 2015-től a Győri Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Gyakorlati oktatás vezetőjeként dolgozik. Feladata a gyakorlati oktatás szakmai irányítása, szakoktatók munkájának koordinálása duális képzőhelyekkel, kamarával, ipartestülettel a kapcsolattartás. Fő szervezője a kamarával közösen szervezett hagyományos Karácsony Kupa szakmai gyakorlati versenynek. Képviseli a Hunyadi-iskolát a különböző pályaválasztási és pályaorientációs rendezvényeken. Napi kapcsolatban van és segíti a vállalkozásokat a tanulókkal, oktatással kapcsolatos ügyintézésben.

Munkáját mindig becsületesen végzi, számítani lehet rá. Nagy bizalommal fordul hozzá segítségért mindenki.

 

Forrás: LajtaPress 


Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...


Felhívás

2019.07.15.

Kedves Iparosok! A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a következő felhívással, kéréssel fordul hozzátok!


 Ezúton is tisztelettel meghívjuk Önt, Önöket a felújított Iparos Székház ünnepélyes átadására...


Tájékoztatás

2019.05.22.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület irodája 2019.05.23. és 2019. 05.29. között zárva tart.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


2019. március 16-án (szombaton) megkezdődött az Iparos Székház felújítás következő munkafolyamatának előkészítése az épület körüli állványzat megépítésével...


  A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2019. április 05-én 17.00 órakor tartja éves rendes közgyűlését.


  Az SZJA 1%-ának kérése, jótékonysági céllal a "Segédlevél Közhasznú Alapítvány" javára...


TÁJÉKOZTATÁS

2019.02.11.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületének központi ügyintézési helye és címe 2019. januártól megváltozott.