Hírek

Véradással is segít az ipartestület Mosonmagyaróváron

2020.05.27.

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagjai a koronavírus-járvány idején a segítségnyújtás több formájával is élnek. Így péntekre véradást szerveznek...

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagjai a koronavírus-járvány idején a segítségnyújtás több formájával is élnek. Így péntekre véradást szerveznek.
Éppen a napokban írtunk arról, hogy Pap István, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja vállalta a Karolina Kórház festését. Winkler Károly, a civil szervezet elnöke szerint a járványügyi helyzetben több formában is igyekeznek segíteni.
– Fontosnak tartottuk, hogy egy ilyen rendkívüli helyzetben, mint a mostani, az iparosság is megmozduljon és segítséget nyújtson – emelte ki Winkler Károly, aki cége nevében a mosonmagyaróvári kórháznak ezer darab szájmaszkot adományozott, míg a csornai kórházba ötszázat juttatott. Most WC-papírt gyűjtenek, szintén a Lajta-parti város kórházának, illetve a szociális intézménynek. További terv egy nagy értékű orvosi eszköz beszerzése is.
 
Pénteken délután 2 és este 6 óra között véradást szervezünk a Szent Imre utcai székházunkba – hívta fel a figyelmet Winkler Károly elnök.
Pénteken délután 2 és este 6 óra között véradást szervezünk a Szent Imre utcai székházunkba – hívta fel a figyelmet Winkler Károly elnök.
 
– Egy olyan orvosi eszközre szeretnénk gyűjteni, mely nem csak a koronavírus-járvány idején használható és több betegség diagnosztizálására alkalmas. Ennek értéke 14 millió forint – emelte ki az elnök.
Most pénteken délután 2 és este 6 óra között pedig az iparosszékházban (Mosonmagyaróvár, Szent Imre utca 3.) retró véradásra várják a tagjaikat és minden érdeklődőt az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt közreműködésével.
Az egyesületi vezetőt arról is kérdeztük, hogy milyen időszakot hagynak maguk mögött az iparosok.
– Egyesületünk vezetősége ezen időszak alatt is tartott gyűléseket. Megkérdeztük tagjainkat, hogy hogyan érintette őket az elmúlt két hónap. Több területen részlegesen leállás volt, mint a vendéglátásban, szépségiparban, autószerelőknél, személyszállítással foglalkozó cégeknél, utazási irodáknál. Talán az építőipart érintette kevésbé, igaz, itt viszont elmaradtak az ausztriai munkák. Szerencsére viszonylag rövid ideig tartott, és ma már a legtöbben újra tudnak dolgozni. A mesterembereink meg rendelkeznek annyi tartalékkal, hogy ezt az időszakot át tudták vészelni – fűzte hozzá Winkler Károly.
 
Mészely Réka
 

 


Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...


Felhívás

2019.07.15.

Kedves Iparosok! A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a következő felhívással, kéréssel fordul hozzátok!


 Ezúton is tisztelettel meghívjuk Önt, Önöket a felújított Iparos Székház ünnepélyes átadására...


Tájékoztatás

2019.05.22.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület irodája 2019.05.23. és 2019. 05.29. között zárva tart.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


2019. március 16-án (szombaton) megkezdődött az Iparos Székház felújítás következő munkafolyamatának előkészítése az épület körüli állványzat megépítésével...


  A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2019. április 05-én 17.00 órakor tartja éves rendes közgyűlését.


  Az SZJA 1%-ának kérése, jótékonysági céllal a "Segédlevél Közhasznú Alapítvány" javára...


TÁJÉKOZTATÁS

2019.02.11.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületének központi ügyintézési helye és címe 2019. januártól megváltozott.