MOSONMAGYARÓVÁR ÉS VIDÉKE IPARTESTÜLET

Hírek

Iparos Táblák avatása a Moson Vármegye Iparosa Díj 2015 évi díjazottjainak, 2016.09.16-án

2016.09.16.

Idén 12. alkalommal adták át a Moson Vármegye Iparosa Díjakat. A sok igényesen elkészített színvonalas pályázat komoly szakmai siker, garancia a több mint egy évtizede létrehozott díj hagyománnyá válásához...

Idén 12. alkalommal adták át a Moson Vármegye Iparosa Díjakat. A sok igényesen elkészített színvonalas pályázat komoly szakmai siker, garancia a több mint egy évtizede létrehozott díj hagyománnyá válásához.

A 2015 év Moson Vármegye Iparosa Díjak velejárója egy igényes kerámia tábla is amely a díjazottak üzletének, lakóhelyének homlokzatán helyezkedik el. Azzal a céllal kerül kihelyezésre hogy  fennen hirdesse a környezetnek   hogy  itt él  és dolgozik,  sok-sok év munkájával komoly szakmai sikereket elért, iparos, szakember és szolgáltató vállalkozás. Az eddigi díjazottak tevékenységükkel kiérdemelték ezt az elismerést és környezetük is büszke lehet, hogy ilyen sikeres és eredményes vállalkozások működnek lakóhelyükön. Mindenkori cél, hogy a díjazott iparosok, szakemberek, szolgáltatók sikerén felbuzdulva évről évre egyre többen mérettessék meg magukat a Moson Vármegye Iparosa Díjon.


Winkler Károly a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Elnöke:

A Moson Vármegye Iparosa Díj az elmúlt években, sok vállalkozás, szakember számára nyújtott megbecsülést és elismerést. A Díj szellemiségének folytatása az ipartestületi elnökség fontos feladatai közé tartozik.  A Díjazottak munkásságuk, szakmai életük egyik leg kiemelkedőbb elismerésének, kitüntetésének érzik az oda ítélt Iparos díjat. Továbbra is fontos szempont, hogy a régiónkban dolgozó értékes, magas szakmai nívójú munkát végző vállalkozások közül kerüljenek ki a jövőbeni, kitüntetettek.

 

 A szakmai utánpótlás nevelése elsődleges feladata az oktatási intézményeknek és a velük együttműködő vállalkozások, szakemberek, iparosok is segítik ezt a munkát. Szükségünk van szakmailag képzett , tanult munkájára igényes fiatal szakemberekre, és a mi felelősségünk is, hogy a kiválóságok ne vesszenek el  és hasznos tagjává váljanak az iparosságnak. A tanulók elhelyezése, folyamatos szakmai fejlődésük ellenőrzése, azon kapcsolódási pontok, amelyeket az iskolákkal közös együttműködésben fejleszteni kell.