MOSONMAGYARÓVÁR ÉS VIDÉKE IPARTESTÜLET

Hírek

2016.10.07. Koszorúzás a 100 Éves Jubileumi Iparos Emlékoszlopnál

2016.10.11.

 Idén a 2008. évi létesítése óta, immáron kilencedik alkalommal gyűltek össze az Iparosok és az utánpótlást jelentő Szakképző Iskolai tanulók, a helyi iparosság szervezeti létének 100. évfordulója alkalmából a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által készíttetett 100 Éves Jubileumi Emlékoszlop koszorúzására...

Koszorúzás a 100 Éves Jubileumi Iparos Emlékoszlopnál 

 

 

 

Idén a 2008. évi létesítése óta, immáron kilencedik alkalommal gyűltek össze az Iparosok és az utánpótlást jelentő Szakképző Iskolai tanulók, a helyi iparosság szervezeti létének 100. évfordulója alkalmából a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által készíttetett 100 Éves Jubileumi Emlékoszlop koszorúzására.


Főhajtással és elismeréssel emlékeztek múlt pénteken a régi iparos székháznál a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület iparosai és nyugdíjasai, emellett a Hunyadi- és a Haller-iskola diákjai, tanárai és a megjelent koszorúzók. Azon a helyszínen, ahol 1939-ben az akkori dicső helyi iparosság, önkéntes felajánlásokból felépítette és közössége számára, birtokba vette az Iparos Székházát. Megemlékeztek nagybecsű elődeikről, tetteikről, munkájukról és a rájuk hagyott szellemi, vagyoni értékekről. Fontos jövőbeli feladatuknak tartják, hogy elődeink által felépített székházukat, újra a valóságban is birtokolhassák. Ugyan időközben jelentősen változott - az érdekképviseleten túl - szervezetük feladatköre, ma már nem csak iparos tagjaiknak, hanem az egész vállalkozói társadalom részére tartanak különböző tanfolyamokat, tájékoztatókat és képzéseket. A jövőben a magyar ifjúság szakképzésének elősegítése érdekében tevékenységünket bővíteni kívánják.

A megemlékezést megtisztelte jelenlétével Keszeiné Siklósi Zsuzsanna Önkormányzati Képviselőasszony is, aki beszédével emelte a megemlékezés rangját.

A koszorúzás és a megemlékezés után a nyugdíjasoké volt a főszerep a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület ez évben is megrendezésre kerülő nyugdíjas találkozóján, ahol az Ipartestület vendégül látta, és egy jó hangulatú beszélgetés keretében fejezte ki tiszteletét a helyi nyugdíjas iparosoknak.

A rendezvény végén az Ipartestület vezetősége fejezte ki tiszteletét a nyugdíjas iparosaiknak, és az iparosok régi jelmondatával búcsúzott a jelenlévőktől.

„A mesterség tisztelete az Iparos becsülete!”

Övezze tisztelet és megbecsülés az elődöket, a mai és a jövő iparos nemzedékét egyaránt!

Az eseményről készült képeket képgalériánkban és Facebook oldalunkon egyaránt megtekinthetik.